nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Paraffine olie 1 L
Paraffine olie 1 L

.

Artikelnummer

O006-1000 

€ 19,95 *
Prijs per Liter

 

Aantal: 
Bestellen
 

Paraffine olie
 
Paraffine is de naam die gebruikt wordt voor koolwaterstoffen, eigenlijk de alkanen. De vaste vorm van deze koolwaterstoffen is bekend als paraffine was, de vloeibare vorm wordt paraffine olie genoemd. Paraffine is het product van petroleum distillatie of wordt bekomen door het raffineren van ruwe petroleum. Het woord paraffine is afgeleid van de Latijnse woorden parum en affinis. Het betekent letterlijk ‘zonder affiniteit of reactiviteit’. Paraffine is met andere woorden een weinig reactieve stof.
 
Wat is paraffine olie?
 
Vloeibare paraffine olie is een minerale olie, een bijproduct van de petroleumindustrie. Het is een transparante, kleurloze, geurloze en smaakloze olie. Het is niet oplosbaar in water en heeft een lage reactiviteit. 
Paraffine olie en was hebben een breed toepassingsgebied in de industrie, de geneeskunde en in cosmetica. Paraffine olie komt voor in twee vormen: zware en lichte paraffine olie.
 
Gebruik van paraffine olie
 
Er zijn ontelbare toepassingen waarvoor paraffine olie gebruikt wordt. Dit zijn er slechts enkele.

  • Brandstof voor lampen en lantaarns
  • Grondstof voor kaarsen
  • Grondstof in cosmetische producten en schoonheidsmiddelen: brillantine, vochtinbrengende crèmes en lotions, lipstick, lippenbalsems, foundations. Het wordt hier vooral gebruikt als smeermiddel en om onstabiele of reactieve stoffen te bewaren..
  • Belangrijk ingrediënt in medische crèmes, zalven en smeersels
  • Wordt gebruikt bij het vervaardigen van verven, kleurstoffen, was, polytheen.