Agar Agar

Verschillende Gewichten

Vanaf 15.23

Artikelnummer: O047-100 Categorieƫn: ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Beschrijving

Agar agar is een natuurlijk verdikkingsmiddel die wordt gewonnen uit bepaalde soorten rode algen.


Toepassing

Bij restauratie wordt agar agar voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:

  • Restauratie: Als lijmmiddel voor papier en textiel en er is bijvoorbeeld aangetoond dat het effectief is bij het binden van zware metalen en verontreinigende stoffen in bodem en water.
  • Voeding: Agar agar wordt gebruikt als natuurlijk verdikkingsmiddel, stabilisator en geleermiddel in voedingsproducten.
  • Microbiologie: Agar agar wordt gebruikt in microbiologisch onderzoek als medium om bacteriĆ«n en schimmels te kweken.
  • Cosmetica: Agar agar wordt gebruikt in cosmetica om producten te verdikken en te stabiliseren.
  • Farmaceutica: Agar agar wordt gebruikt in de farmaceutische industrie als bindmiddel voor medicijnen en als stabilisator voor emulsies.
  • Wetenschappelijk onderzoek: Agar agar wordt gebruikt in wetenschappelijk onderzoek om driedimensionale structuren te maken en om te dienen als matrix voor biochemische reacties en celcultuur.

Eigenschappen

Oplosbaarheid: Onoplosbaar in koud water, oplosbaar in koken water.
Deeltjesgrootte (80 mesh (177 Ī¼m)): Min. 95%
Gelsterkte (1,5 %, 15h): Min. 800 g/cm2
Stollingspunt: 35 ā€“ 41Ā°C
pH-waarde (1,5% oplossing): 6,0 – 8,0
Verlies bij drogen: Max. 22,0%
As (totaal): Max. 1,5%
As (in zuur oplosbaar): Max. 0,5%
Onoplosbare componenten: Max. 1,0%
Sterkte: Niet waarneembaar
Gelatine en andere eiwitten: Niet detecteerbaar
Wateropname: Max. 75 ml water
Arseen: Max. 3 mg/kg
Lood: Max. 5 mg/kg
Cadmium: Max. 1 mg/kg

 


Gebruiksaanwijzing

  1. Dosering: De dosering van agar agar hangt af van de gewenste consistentie van het eindproduct. Over het algemeen wordt aanbevolen om 0,5 tot 1,5% agar agar per gewicht van de vloeistof toe te voegen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ongeveer 5 tot 15 gram agar agar nodig hebt voor 1 liter vloeistof.
  2. Oplossen: Agar agar moet worden opgelost in water of andere vloeistoffen. Breng de vloeistof aan de kook en voeg de agar agar geleidelijk toe, terwijl je continu roert om klontjes te voorkomen. Laat de agar agar volledig oplossen in de vloeistof.
  3. Koken: Nadat de agar agar volledig is opgelost, brengt u de vloeistof opnieuw aan de kook en laat het gedurende 1 a 2 minuten koken om de gelvorming te activeren.
  4. Afkoelen: Laat de vloeistof afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de gewenste vorm giet. De agar agar zal geleidelijk opstijven en een gel vormen.

Agar agar is 4 jaar houdbaar mits het in een gesloten container bewaard wordt op een donkere, droge plek op kamertemperatuur.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Datasheets en bijlages