Gladmakend vlak van premium kwaliteit

180.00

Slechts 1 resterend op voorraad

Artikelnummer: KAVEL 60 Categorie:

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Gemaakt in een Japanse meesterwerkplaats. Het mes is gemaakt van witboek schaven zeer zeldzaam zacht ijzer (vervaardigd voor 1900), dat dankzij de siliconendeeltjes de watersteen glad maakt tijdens het slijpen en de poriën opent. Te herkennen aan de zwarte vlekken in het strijkijzer. Japans wit eiken schaaflichaam.
Japanse schaven (Kanna)
Japanse schaven brengen de ware schoonheid van het hout naar voren. Kanna is teruggebracht tot hun meest essentiële schaaffuncties. Het dubbellaagse, taps toelopende mes is veel dikker dan standaard Europese messen, waardoor schaven zonder schaven mogelijk is. De dop dient als spaanbreker. De talrijke aanpassingsmechanismen die op Europese schaven worden aangetroffen, zijn volledig afwezig. Voordat een Kanna voor de eerste keer wordt gebruikt, moet het mes worden geslepen en goed in de taps toelopende groeven van het lichaam worden geplaatst. Om wrijving te minimaliseren kan de vlakke zool met een schraapvlak een licht concaaf profiel worden gegeven. Iedereen die de eerste inspanning wil leveren om deze fascinerende tools op te zetten en te leren gebruiken, wordt beloond met uitzonderlijke resultaten. Tenzij anders vermeld, is de bladhoek 40°. Wordt geleverd met instructies.
Gewicht 1 kg