Lood(II)acetaat

0,1 kg

19.98

Uitverkocht

Artikelnummer: O064-100 Categorieën: , ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Lood(II)acetaat (ook loodsuiker of saccharum saturni genoemd) is een wateroplosbaar anorganisch loodzout. Lood(II)acetaat kan ontstaan als lood(II)oxide in aanraking komt met azijnzuur. Bij de Romeinen was het bekend dat wijn, die destijds aanzienlijke hoeveelheden azijnzuur kon bevatten omdat de alcohol deels was geoxideerd, in loden bekers minder zuur werd en dat het ontstane lood(II)acetaat zoet van smaak was. Het werd dan ook gebruikt om wijn zoeter te maken. Loodverbindingen zijn echter giftig en dus niet geschikt voor consumptie. Loodacetaat wordt ook wel duivelssuiker genoemd.

  • Pb(CH3COO)2· 3 H2O
  • M 379,33 g/mol
  • D 2,55
  • ADR 6.1 III / WGK 3
  • EG-No. 206-104-4 / UN-No. 1616
  • CAS-No. [6080-56-4]
Gewicht 0.105 kg

Downloads