Carnaubawas – T-3 Light Fatty Grey

verschillende gewichten

Vanaf 9.50

Wissen

Artikelnummer: SC2180 Categorieën: ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

[NL]

Carnaubawas is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm (Copernicia prunifera), die van nature voorkomt in het noordoosten van Brazilie. De was staat bekend als de koningin van de wassen. Carnaubawas bestaat hoofdzakelijk uit esters van vetzuren (80-85%), alifatische alcoholen (10-15%), zuren (3-6%) enkoolwaterstoffen (1-3%). Specifiek voor carnaubawas is het gehalte van veresterde diolen (ongeveer 20%), gehydroxyleerde vetzuren (ongeveer 6%) en kaneelzuur (ongeveer 10%). Kaneelzuur is een antioxidant en kan gehydroxyleerd of gemethoxyleerd voorkomen.

Carnaubawas heeft een glanzend uiterlijk en wordt gebruikt in autowas, schoensmeer, ledercreme, drop en winegums, in ander voedsel zoals muisjes, gitaarpoets en vloer- en meubelwas vooral gemengd met bijenwas. Verder wordt het gebruikt als coating van tandzijde en gemengd met kokosolie voor surfboards. Carnaubawas is een belangrijk ingrediënt in cosmetica, zoals lippenstift, eyeliners, mascara, oogschaduw, foundations, blushers, crèmes en dergelijke. Door het hoge smeltpunt was het jarenlang een noodzakelijk ingrediënt in lippenstift.

In voedingsmiddelen wordt het gebruikt in: glijmiddelen, op gebakken voedingsmiddelen als glanslaag, kauwgom, snoepgoed, consumptie-ijs, vers fruit en sappen, jus, sauzen, verwerkt fruit en sappen, zachte snoep en tic tacs.

[EN]

A waxen substance which exudes from the leaves and the green parts of the wax producing Copernicia, in Brazil. It is supplied in the form of small irregular light yellow flakes and is hardly soluble in solvents at room temperature; its solubility improves from 45°C onwards. Carnauba Wax is very resistant and bright and is added to other waxes to increase their melting point, hardness and glossiness.

PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES:

Melting point: 83° – 86°C
Saponification number: 78 – 88
Acid value: 2 – 6

Gewicht 0.001 kg