Vislijm – Steurlijm – Saliansk

Verschillende Gewichten

Vanaf 15.59

Artikelnummer: O6311 Categorieƫn: , ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Beschrijving

Vislijm – Steurlijm gemaakt van de blaas van de steur. U dient het te bewaren in de koelkast. Deze lijm is kleurloos.


Toepassing

Vis- / Steurlijmlijm die in Rusland al eeuwenlang wordt gebruikt als lijm en bevestigingsmiddel.

Bij restauratie wordt steurlijm voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:

  • Boekrestauratie: Steurlijm kan worden gebruikt om losse pagina’s of bindingen te herstellen.
  • Papierrestauratie: Steurlijm kan worden gebruikt om beschadigd papier, zoals historische documenten of kunstwerken op papier, te herstellen.
  • Textielrestauratie: Steurlijm kan worden gebruikt om losse naden te repareren of om stukken textiel opnieuw te bevestigen.
  • Kunstrestauratie: Steurlijm kan worden gebruikt om beschadigde verf- of doeklagen te consolideren of losse stukken te bevestigen.

Eigenschappen

De kleefkracht en elasticiteit van de verbinding zijn uitstekend. De lijmoplossing is praktisch kleurloos.

Gedurende enkele dagen is een gelijmde verbinding nog los te maken met wat water. Hierna is de verbinding niet meer wateroplosbaar.

Kleur: Geelachtig
Geur: Karakteristiek
Vochtigheid: 10 ā€“ 12%
As: 8 ā€“ 12%
Eiwitgehalte: 75 – 80%

Gebruiksaanwijzing

  1. De schilfers/plakjes 24 uur laten weken in gedestilleerd water.
  2. Knijp de verweekte stukjes uit en snijdt de stukjes in kleine stukken.
  3. U kunt de steurlijm het beste smelten met behulp van een dubbele boiler (au bain marie) 3 uur op 70Ā°C.
  4. Zeef de steurlijm door een fijne doek/ panty/ nylonkous.
  5. Voeg aan de gezeefde lijm een paar druppels spijkolie (https://www.labshop.nl/spike-lavendelolie/)Ā  (#O73800) of een klein beetje azijn 70 procent.toe tegen bederf.

Bewaar de steurlijm in een gesloten container niet boven de 30Ā°C.


Gevaren

Zie Safety sheet

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Datasheets en bijlages