Cederhoutolie

verschillende hoeveelheden

Vanaf 11.84

Artikelnummer: O73720 Categorieën: , ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Beschrijving

Stamplant: Juniperus Virginiana

Locatie: Verenigde Staten van Noord-Amerika

Productiegebied: Virginia, Noord-Carolina en Tennessee

Eigenschappen: Kleurloos, stroperig, met milde, langdurige geur.

Gebruik: Voor het parfumeren van zepen en cosmetische producten, als basis voor insecticiden, middel tegen kamermijten, in microscopie voor de productie van immersieolie. Cederhoutolie is een uitstekend oplosmiddel voor balsems zoals lariksterpentijn of ook als bestanddeel van vet-olie-hars-eiwitmengsels.

Kristallisatie: Cederhoutolie is een natuurlijk mengsel van verschillende ingrediënten. Het ingrediënt cedrol is: opgelost in de andere essentiële oliën. Tijdens de distillatie gaat de cedrol over met de andere ingrediënten. Nadat de olie lange tijd in de kou heeft gestaan, wordt de cedrol precipiteert uit de andere essentiële oliën. Dit is geen fout, zoals zonder cedrol, cederhoutolie is geen cederhoutolie, dus ik denk dat je hiermee moet leven karakteristiek. Dus de kristallisatie van de cedrol in cederhoutolie is een normaal proces. De cedrolkristallen vormen zich, vooral bij temperatuurschommelingen, en zinken naar de onderkant. Het kristallijne sediment lost bij zorgvuldige verwarming weer op. Verwarming moet indien mogelijk in een waterbad worden gedaan. De verwarmde olie moet dan worden geroerd / goed geschud. Het wordt aanbevolen om vóór elke onttrekking te controleren of er kristallen zijn gevormd. Als dit het geval is, moet het product worden verwarmd en geroerd / geschud zoals beschreven bovenstaande.

Extra informatie

Gewicht N/B
Soort Olie of Azijn

Olie