Eucalyptus olie

Per fles.

Gevaar (Check Downloads voor veiligheidsblad)

Vanaf 17.40

Wissen

Artikelnummer: O73760 Categorieën: , , ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

etherische olie, lichtgeel, dun, 85/88%

  • oplosbaarheid: onoplosbaar
  • vormen: vloeibaar

Eucalyptus (familie van de Myrtaceae, mirteplanten) is inheems in Zuid-Australië en Tasmanië. Olie kan worden gewonnen uit verschillende soorten eucalyptus.
Eucalyptusbladeren bevatten 0,0084% tot 4,2% etherische olie. De bekendste is Eucalyptus globulus, een tot ongeveer
70 m hoge, snelgroeiende boom. De olie is een lichtgele of lichtgroene vloeistof met
aangename geur, die voor ongeveer tweederde bestaat uit eucalyptol (cineol), dat ook een belangrijke factor is in geur en
effect is verantwoordelijk. Grotere hoeveelheden eucalyptusolie hebben een irriterend effect. Het wordt gebruikt in
Geneeskunde en cosmetica.

Eucalyptol moleculaire formule: C10H18O, moleculair gewicht: 154,2 g/mol

Gevareninformatie

– Gevarenaanduidingen

H226 Flammable liquid and vapour.
H304 May be fatal if swallowed and enters airways.
H315 Causes skin irritation.
H317 May cause an allergic skin reaction.
H411 Toxic to aquatic life with long lasting effects

– Veiligheidsaanbevelingen

P210 Keep away from heat/ sparks/ open flames/ hot surfaces. No smoking.
P280 Wear protective gloves/ clothing/ eye/ face protection.
P301+P310 If swallowed: Immediately call a poison center or physician.
P501 Dispose of contents/ container according to regional, national and international regulations.

 

Gewicht 0.1 kg
Volume

1 L, 100 ML, 250 ML