Natriumbenzoaat

verschillende gewichten

Vanaf 9.80

Wissen

Artikelnummer: O1702 Categorieën: , ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Natriumbenzoaat is het natriumzout van benzoëzuur. Het E-nummer is E211. De INCI-naam is sodium benzoate. Het wordt vooral gebruikt als conserveermiddel dat gisten, bacteriën en schimmels doodt. Echter alleen als de pH lager is dan 3,6, zoals in jam, frisdranken en vruchtensappen. Ook aan augurken en sauzen wordt natriumbenzoaat vaak toegevoegd. In cosmetica wordt het met name in zure shampoo, douchegel en lotions gebruikt.

Wet en regelgeving: Gezondheid en Veiligheid

Waarschuwing

Gevarenaanduidingscode (H-code)

H319 Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Preventieve code (P-code)

P305 + P351 + P338

BIJ CONTACT MET DE OGEN

Voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen. ​

Gewicht Niet beschikbaar
Formula

C6H5COONa

MW

144,11 g/mol

Smeltpunt

410 to 430 °C

Dichtheid

1,44 g/cm³ (20 °C)

Brandingspunt

Min. 100 °C

CAS nummer

532-32-1

Downloads