Natriumchloride
verschillende gewichten
Vanaf €6.55
Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring
Beschrijving
Natriumchloride is een zout met de formule NaCl. Dit zout wordt in de volksmond (keuken)zout genoemd omdat het bij de bereiding van voedsel vaak gebruikt wordt als smaakmaker en conserveermiddel
Behalve als smaakmaker in de keuken wordt natriumchloride ook voor andere doeleinden gebruikt:
- De productie van chloor, natrium, natriumhydroxide en waterstof.
- Bestrijding van gladheid op wegen (strooizout)
- Cuvetten voor het opnemen van infrarood-spectra worden gemaakt van natriumchloride
- Conserveringsmiddel (voedsel)
- Wetenschappelijke toepassingen, bijvoorbeeld DNA-onderzoek
Wet en regelgeving: Gezondheid en Veiligheid
Gevarenaanduidingscode (H-code)
NVT
Preventieve code (P-code)
NVT
Aanvullende informatie
| Gewicht | N/B |
|---|---|
| Formula | NaCl |
| MW | 58,44 g/mol |
| Kookpunt | 1413 °C (1013 hPa) |
| Smeltpunt | 801 °C |
| Dichtheid | 2,16 g/cm³ (20 °C) |
| CAS nummer | 7647-14-5 |
| Producttaal | Nederlands |
| Werkt op elektriciteit | Nee |
| Max. inhoud vijver | 0 |
| Max. inhoud vijver eenheid | l |


Vervangend zaagblad Kataba Super Hard 240
Natriumhydroxide >98% - p.a. - ISO
Aquarel - Magnetiet, Zeer Fijn
Titebond - Transparante lijm
Kölner Miniatum: Blank / Clear / Clair / Klar - 50 ML
Calco stuk
Tafel Bladgoud Snijkussen Fijn Kalfsleer 15x25cm
Dubbele kruismof
Magnetische roerder Lab Disc
Honeywell V-Maxx Veiligheidsbril No-Vent Helder
Aquarel - Ultramarijn Rood, Oudroze
Kölner Patina Bruin / Brown / Brun / Braun - 100 ML
Doorlichtmicroscoop OBT 103 

