Rijstzetmeel; amylum Oryzae
Verschillende Gewichten
Vanaf €4.64
Beschrijving
Rijstzetmeel staat bekend als een zeer constante zuivere zetmeelbron, waarvan de heldere witte kleur zijn kwaliteit onderstreept. Het product is met een geringe hoeveelheid organisch zuur geconserveerd. Het aanwezige melkzuur en azijnzuur is een resultante van de natuurlijke fermentatie die plaatsvindt tijdens opslag.
Gebruik
Meeste Conservatoren geven nog steeds de voorkeur aan het gebruik van rijst zetmeel.
Eigenschappen
Zetmeel is het zuivere koolhydraat van planten. Rijstzetmeel is het zuivere koolhydraat in rijst. Totdat methylcellulose op de markt kwam, was rijstzetmeel de lijm bij uitstek. Meest Conservatoren geven er nog steeds de voorkeur aan.
Gebruiksaanwijzing
Papier lijmen – recept
U neemt:·
- 40 g rijstzetmeel
- 1 liter gedemineraliseerd water
Roer het rijstzetmeel door het water, breng een keer aan de kook en laat afkoelen.
Duurzaamheid
Het product in een goed afgesloten bus, koel en vorstvrij bewaren.
Gevaren & Codes
Er is geen gevaar voor de gezondheid, zie ook veiligheidsblad.
Extra informatie
Gewicht | 1 kg |
---|