Rijstzetmeel; amylum Oryzae

Verschillende Gewichten

Vanaf 4.64

Artikelnummer: O6344 Categorieën: , ,

Uniek en breed assortiment
95% van de producten uit voorraad leverbaar
Meer dan 50 jaar kennis en ervaring

Beschrijving

Rijstzetmeel; amylum Oryzae is het pure koolhydraat van rijst.


Toepassing

Bij restauratie wordt rijstzetmeel; amylum Oryzae voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:

  • Reinigen van textiel: Rijstzetmeel; amylum Oryzae kan worden gemengd met water om een zachte reinigingspasta te maken. Deze pasta kan voorzichtig worden aangebracht op het oppervlak van vuil textiel om het te reinigen zonder de stof te beschadigen. Het zetmeel absorbeert vuil en onzuiverheden en kan later voorzichtig worden verwijderd.
  • Textielversteviging: Rijstzetmeel; amylum Oryzae kan worden gebruikt om zwakke of fragiele delen van textiel te versterken. Het wordt op de achterkant van de stof aangebracht en fungeert als een versterkende laag om te voorkomen dat de stof verder scheurt of verslechtert.
  • Lijmen en bevestigen: Rijstzetmeel; amylum Oryzae kan worden gemengd tot een pasta-achtige consistentie en worden gebruikt als een tijdelijke of herpositioneerbare lijm voor het bevestigen van textielfragmenten.
  • Reconstructie van ontbrekenden delen: Rijstzetmeel; amylum Oryzae kan worden gebruikt om nieuwe stof te creëren die overeenkomt met de originele textuur en kleur.
  • Papierbevestiging: Rijstzetmeel; amylum Oryzae kan worden gebruikt om losse of beschadigde pagina’s te bevestigen zonder ze te beschadigen. 

Eigenschappen

Fysische Chemische Eigenschappen Min. Max. Methode
Vochtigheid: 14,0 g/100 g ISO 712
Eiwitgehalte (N x 6,25): 1,0 g/100 g d.m ISO 1871
As: 1,0 g/100 g d.m. ISO 3593
pH-waarde: 5,5 7,5 10% Oplossing
Arseen: 0,1 mg/kg ICP-MS
Lood: 0,1 mg/kg ICP-MS
Cadmium: 0,1 mg/kg ICP-MS
Viscositeit 6% DS: 450 BU 700 cmg, 500 g totaalgewicht, 20°C/ 15 min

Bewaar de Rijstzetmeel; amylum Oryzae op een koele, droge en donkere plek.


Gebruiksaanwijzing

  1. Plaats de benodigde hoeveelheid Rijstzetmeel; amylum Oryzae in een kom.
  2. Voeg langzaam al roerend (gedemineraliseerd) water toe. 
  3. Blijf roeren totdat er een gladde pasta is ontstaan met de gewenste dikte.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Datasheets en bijlages